Országos Dúlatalálkozó

Dúla vagy? Mit jelent ez pontosan a számodra? Asszonytárs? Laikus támogató? Képzett szüléskörüli segítő?

19 évvel a kórházi dúlaság magyarországi megjelenése után elég tapasztalat, változás, kérdés gyűlt össze ahhoz, hogy időszerű legyen megrendezni az Országos Dúlatalálkozót! Keressünk közösen válaszokat és osszuk meg egymással a tudásunk!

Már egy éve tervezzük idén őszre ezt a találkozót, de a dúlák megítéléséről érkező hírek miatt mostanra igazán aktuálissá vált.

Gyere el, ha régóta vagy dúla és akkor is, ha még az út elején jársz! Gyere el, ha otthonszüléseket kísérsz, ha kórházban és akkor is, ha mindkettő!
Gyere el, ha hasznosnak látod a közös gondolkodást arról, ki a dúla!

Gyere el, ha foglalkoztat a dúlaság múltja, jelene és jövője. Ha fontosnak érzed a párbeszédet arról, hogyan lehetne nagyobb elfogadást, elismertséget nyernünk, és mit tehetnénk annak érdekében, hogy javítsunk az előítéleteken, illetve a téves elképzeléseken!

Légy részese a találkozónak ahol megindulhat a szakmai párbeszéd a szakmánkról!

Azért, hogy fel tudjuk mérni, hogy hányan érdeklődtök, és hogy milyen háttérrel érkeztek, kérlek, hogy töltsétek ki ezt a kérdőívet, amivel regisztrálni tudtok az eseményre:

https://forms.gle/iSMWJduqaU788H8J8

Regisztrációs díj: 2000 Ft

(a befizetés határideje: október 31.)

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2716653991686301/

 

 

Forrás: Békés Dúlakör

Dúlaképzés 2019

Az októberi képzésünk sikeresen lezajlott, a következő 2x3 napos csoportunkra várjuk az előzetes jelentkezéseket.

 

Kérjük, hogy az aktuális információkért, hírekért kövesd a Facebook oldalunkat és a honlapunkat!

www.module.hu üzemeltetője, a Magyarországi Dúlák Egyesülete tájékoztatja az elektronikus levél (e-mail) küldőit, hogy levélküldéssel kapcsolatosan csak a jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak alapján kezel személyes adatokat. A levél küldője elfogadta és megértette az adatkezelési tájékoztatónkat.

A Séta a SzüléSzületéS minőségéért 2019-ben is útjára indul!Megnyitó rendezvény az IZU kampuszán (ELTE-PPK Pszichológiai Intézet, Izabella utca 46.) június 28-án, pénteken, 11:00 és 13:00 óra között, ami ezúttal kórház látogatással folytatódik, és 13:00-kor indulunk a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára.

A rendezvényen beszámolunk az idei fejleményekről, a Séta tervezett programjairól és útvonaláról, illetve családi programokkal várunk mindenkit szeretettel, ezek között szerepel:

Hazay Timi énekel

Szántó Dóra Viola énekel

arc -és pocakfestés

kavicsfestés

lufihajtogatás

Panarom termékbemutató

A SÉTA ÚTVONALA 2019-ben június 29. és július 05. között a:

BUDAPEST – JÁSZBERÉNY – HATVAN – GYÖNGYÖS – EGER – BUDAPEST útvonalon vezet keresztül, szintén kórház látogatással és rendezvényekkel tűzdelve.

Facebook esemény: 

https://www.facebook.com/events/2794510827242478/Csatlakozni bármely szakaszon lehet, kinek a maga ritmusában! Szeretettel várunk!

Jelentkezés itt: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az idei szalagjainkra elindult már az aláírás-gyűjtés.

 

A családbarát programokkal tűzdelt megnyitó rendezvényre továbbra is szeretettel várunk minden kedves csatlakozót az IZU kampuszán június 28-án, pénteken, 11:00 és 13:00 óra között a tornateremben és az udvaron, a SzüléSzületéS Fájánál.


 

 

A SzüléSzületéS Fánál már az idei perinatális kurzust látogató hallgatók is megemlékeztek utolsó órájuk keretein belül, erről a képek is tanúskodnak!

Találkozzunk mi is ott június 28-án!

  

 

 Forrás:http://szulesszuletes.hu/aktualis/2019-3/

MAPSZIG Kongresszus 2019. április 11-13.

A Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti- és Nőgyógyászati Társaság (MAPSZIG) 2019. évi kongresszusának középpontjában a családbarát szülészet áll. A konferencia e szemléletmód jelentőségével, minél szélesebb körben történő megvalósításának  gyakorlati kihívásaival, a társadalom illetve a szülőnők pszichológiai és tárgyi igényeivel, azok biztosításának kérdéseivel és e terület szakmai irányelveivel foglalkozik.

A további információk a kongresszus honlapján:https://mapszig2019.congressline.hu/

Forrás:mapszig2019.congressline.hu

Tauffer 18 Konferencia 2019. március 8.

Várandósság és Szülés 2019. – Az Élet Első Napjai

18. Tauffer Vilmos Továbbképző Konferencia

Időpont: 2019. március 8. Helyszín: Europa Congress Center (1021 Budapest, Hárshegyi út 5-7.)  Nyilvántartási szám: SZTK-A-74641/2018

Szakmai előadóink: Prof. Dr. Rákóczi István, Dr. Csákány M. György PhD,  Prof. Dr. Török Miklós med. habil, Dr. Sarlai Katalin, Lukács Judit Ágnes, Erdélyi-Sipos Alíz, Andrek Andrea

A program első előadója:

Prof. Dr. Rákóczi István egyetemi tanár, az MTA doktora (Szent Imre Kórház)

Folyamatos szülés alatti támogatás

Az utóbbi évek adatait kiértékelve számos megállapítás tehető a szülés alatti folyamatos támogatás előnyeiről. Az elemzéssel megállapítható, hogy a folyamatos szülés alatti támogatásnak számos előnyös hatása van, és nincs negatív következménye. Az előadás arra figyelmeztet, hogy a szülészorvos, szülésznő és dúla szülés alatti együttműködése rendkívül fontos.

További szakmai előadások, a részletes program: Tauffer18_Konferencia_Program

Minden résztvevő megkapja A CTG vizsgálat alapjai című kiadványt.

Forrás: tauffer.hu

MPPPOT Kongresszus 2019. február 22-23.

A Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság éves Kongresszusa 2019. február 22-23-án kerül megrendezésre Budapesten, "Pendülő húrok – emlékek, élmények rezonanciája a szülés születés terében" címmel.

Időpont: 2019. február 22-23. péntek-szombat

Helyszín: Benczúr Hotel Budapest, 1068 Benczúr utca 35, Budapest.  
A konferencia Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/1707681219310724/ 

A Kongresszust 70015-ös kódszámmal az OFTEX orvosok és pszichológusok részére akkreditálta. A Konferencia teljes ideje alatti részvételért 12 pontot áll módunkban biztosítani. Az ÁEEK a konferencia pontértékét 18 pontban állapította meg a következő szakmacsoportok számára: felnőtt ápolás és gondozás, gyermek ápolás és gondozás, műtéti ellátás, szülészeti ellátás, védőnői ellátás, természetgyógyászat.


Részvételi szándékát  az  alábbi űrlap kitöltésével teheti meg:https://goo.gl/forms/lw9BE5m0hz8PaKwj2

Forrás:www.mpppot.hu

Anyák élményei a magyarországi szülészeteken - kérdőíves felmérés

Kedves Édesanya!

Kérjük, szánjon néhány percet az alábbi kérdőív kitöltésére! Kérdőívünk célja, hogy felmérjük, milyen segítséget és támogatást kapott Ön a kórházban a várandósság és a szülés során, illetve a szülés utáni első napokban. A kitöltés névtelen, a válaszokból nem lehet következtetni az Ön kilétére. Az eredményeket összesítve, számadatok formájában fogjuk feldolgozni és azokról a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság februárban megrendezésre kerülő éves kongresszusán fogunk beszámolni.

Köszönjük együttműködését!

Gitidiszné Gyetván Krisztina, védőnő, perinatális szaktanácsadó, IBCLC laktációs szaktanácsadó

és

Dr. Kun Judit Gabriella, orvos, IBCLC laktációs szaktanácsadó

Kérdőív az alábbi linkre kattintva alatt érhető el:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeOXrihwVnnA8Hc_rM2IAIOxBpDI8jii8sdo-hJSxMoCtN-aw/viewform

(Nem szerepel a szövegben beküldési határidő, de az MPPPOT Kongresszusa febr. 22-23-án lesz, addig jó lenne minél több kérdőívet kitöltve megkapni - eddig már közel 5000 beérkezett!!!)

Michel Odent Budapesten 2018. december 8-9.

A hétvégén Budapestre látogatott a 88 éves, francia Michel Odent, aki több évtizede jelentős szerepet játszik a szülés történetének alakításában. Nálunk leginkább a Mindannyian a víz gyermekei vagyunk című könyv szerzőjeként ismerik. A szülésznők, bábák és szülészorvosok részére tartott workshop után beszélgettünk vele.

A cikk a HVG oldalán olvasható: https://hvg.hu/pszichologiamagazin/20181213_Budapesten_jart_a_vilag_egyik_kedvenc_szulesze

Forrás: hvg.hu

Nemzetközi Szülészeti Konferencia 2018. december 6-7-8.

2018. december 6-8-án kerül megrendezésre a Nemzetközi Szülészeti Konferencia Budapesten, olyan neves előadókkal, mint Dr. Sally Pairman, a Szülésznők Nemzetközi Szövetsége (ICM) elnöke, Ibu Robin Lim “CNN” Hero of the Year díjas bába, és Dr. Michel Odent francia orvos, kutató.

A Konferencia helyszíne

Danubius Hotel Flamenco Budapest
H-1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.

Forrás:szuleszet2018.congressline.hu

Vízbenszülés Konferencia 2018. november 29. - december 1.

Vízből vízbe

Természetes közeg a normális szülés támogatására kórházban és otthon

Három nap Barbara Harperrel a vízbenszülés körül

Vízbenszülés konferencia Budapesten

A Magyarországon eddig rendezett vízbenszülés körüli találkozók (MAPSZIG;  BábafonóAaquaNatal) folytatásaként most egyre bátrabban beúszunk a mélyvízbe. A Barbara Harperrel töltött három nap alatt a legapróbb részletekbe menően tárgyalhatjuk a vízbenszülés előnyeit-hátrányait.

Forrás:http://vizbenszules.tk

partnerek

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.