Dúlaképzés 2019

A januári-februári képzésünk sikeresen lezajlott, a májusra tervezett 2x3 napos csoportba még lehet jelentkezni.

Kérjük, hogy az aktuális információkért, hírekért kövesd a Facebook oldalunkat és a honlapunkat!

www.module.hu üzemeltetője, a Magyarországi Dúlák Egyesülete tájékoztatja az elektronikus levél (e-mail) küldőit, hogy levélküldéssel kapcsolatosan csak a jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak alapján kezel személyes adatokat. A levél küldője elfogadta és megértette az adatkezelési tájékoztatónkat.

MAPSZIG Kongresszus 2019. április 11-13.

A Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti- és Nőgyógyászati Társaság (MAPSZIG) 2019. évi kongresszusának középpontjában a családbarát szülészet áll. A konferencia e szemléletmód jelentőségével, minél szélesebb körben történő megvalósításának  gyakorlati kihívásaival, a társadalom illetve a szülőnők pszichológiai és tárgyi igényeivel, azok biztosításának kérdéseivel és e terület szakmai irányelveivel foglalkozik.

A további információk a kongresszus honlapján:https://mapszig2019.congressline.hu/

Forrás:mapszig2019.congressline.hu

Tauffer 18 Konferencia 2019. március 8.

Várandósság és Szülés 2019. – Az Élet Első Napjai

18. Tauffer Vilmos Továbbképző Konferencia

Időpont: 2019. március 8. Helyszín: Europa Congress Center (1021 Budapest, Hárshegyi út 5-7.)  Nyilvántartási szám: SZTK-A-74641/2018

Szakmai előadóink: Prof. Dr. Rákóczi István, Dr. Csákány M. György PhD,  Prof. Dr. Török Miklós med. habil, Dr. Sarlai Katalin, Lukács Judit Ágnes, Erdélyi-Sipos Alíz, Andrek Andrea

A program első előadója:

Prof. Dr. Rákóczi István egyetemi tanár, az MTA doktora (Szent Imre Kórház)

Folyamatos szülés alatti támogatás

Az utóbbi évek adatait kiértékelve számos megállapítás tehető a szülés alatti folyamatos támogatás előnyeiről. Az elemzéssel megállapítható, hogy a folyamatos szülés alatti támogatásnak számos előnyös hatása van, és nincs negatív következménye. Az előadás arra figyelmeztet, hogy a szülészorvos, szülésznő és dúla szülés alatti együttműködése rendkívül fontos.

További szakmai előadások, a részletes program: Tauffer18_Konferencia_Program

Minden résztvevő megkapja A CTG vizsgálat alapjai című kiadványt.

Forrás: tauffer.hu

MPPPOT Kongresszus 2019. február 22-23.

A Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság éves Kongresszusa 2019. február 22-23-án kerül megrendezésre Budapesten, "Pendülő húrok – emlékek, élmények rezonanciája a szülés születés terében" címmel.

Időpont: 2019. február 22-23. péntek-szombat

Helyszín: Benczúr Hotel Budapest, 1068 Benczúr utca 35, Budapest.  
A konferencia Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/1707681219310724/ 

A Kongresszust 70015-ös kódszámmal az OFTEX orvosok és pszichológusok részére akkreditálta. A Konferencia teljes ideje alatti részvételért 12 pontot áll módunkban biztosítani. Az ÁEEK a konferencia pontértékét 18 pontban állapította meg a következő szakmacsoportok számára: felnőtt ápolás és gondozás, gyermek ápolás és gondozás, műtéti ellátás, szülészeti ellátás, védőnői ellátás, természetgyógyászat.


Részvételi szándékát  az  alábbi űrlap kitöltésével teheti meg:https://goo.gl/forms/lw9BE5m0hz8PaKwj2

Forrás:www.mpppot.hu

Anyák élményei a magyarországi szülészeteken - kérdőíves felmérés

Kedves Édesanya!

Kérjük, szánjon néhány percet az alábbi kérdőív kitöltésére! Kérdőívünk célja, hogy felmérjük, milyen segítséget és támogatást kapott Ön a kórházban a várandósság és a szülés során, illetve a szülés utáni első napokban. A kitöltés névtelen, a válaszokból nem lehet következtetni az Ön kilétére. Az eredményeket összesítve, számadatok formájában fogjuk feldolgozni és azokról a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság februárban megrendezésre kerülő éves kongresszusán fogunk beszámolni.

Köszönjük együttműködését!

Gitidiszné Gyetván Krisztina, védőnő, perinatális szaktanácsadó, IBCLC laktációs szaktanácsadó

és

Dr. Kun Judit Gabriella, orvos, IBCLC laktációs szaktanácsadó

Kérdőív az alábbi linkre kattintva alatt érhető el:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeOXrihwVnnA8Hc_rM2IAIOxBpDI8jii8sdo-hJSxMoCtN-aw/viewform

(Nem szerepel a szövegben beküldési határidő, de az MPPPOT Kongresszusa febr. 22-23-án lesz, addig jó lenne minél több kérdőívet kitöltve megkapni - eddig már közel 5000 beérkezett!!!)

Michel Odent Budapesten 2018. december 8-9.

A hétvégén Budapestre látogatott a 88 éves, francia Michel Odent, aki több évtizede jelentős szerepet játszik a szülés történetének alakításában. Nálunk leginkább a Mindannyian a víz gyermekei vagyunk című könyv szerzőjeként ismerik. A szülésznők, bábák és szülészorvosok részére tartott workshop után beszélgettünk vele.

A cikk a HVG oldalán olvasható: https://hvg.hu/pszichologiamagazin/20181213_Budapesten_jart_a_vilag_egyik_kedvenc_szulesze

Forrás: hvg.hu

Nemzetközi Szülészeti Konferencia 2018. december 6-7-8.

2018. december 6-8-án kerül megrendezésre a Nemzetközi Szülészeti Konferencia Budapesten, olyan neves előadókkal, mint Dr. Sally Pairman, a Szülésznők Nemzetközi Szövetsége (ICM) elnöke, Ibu Robin Lim “CNN” Hero of the Year díjas bába, és Dr. Michel Odent francia orvos, kutató.

A Konferencia helyszíne

Danubius Hotel Flamenco Budapest
H-1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.

Forrás:szuleszet2018.congressline.hu

Vízbenszülés Konferencia 2018. november 29. - december 1.

Vízből vízbe

Természetes közeg a normális szülés támogatására kórházban és otthon

Három nap Barbara Harperrel a vízbenszülés körül

Vízbenszülés konferencia Budapesten

A Magyarországon eddig rendezett vízbenszülés körüli találkozók (MAPSZIG;  BábafonóAaquaNatal) folytatásaként most egyre bátrabban beúszunk a mélyvízbe. A Barbara Harperrel töltött három nap alatt a legapróbb részletekbe menően tárgyalhatjuk a vízbenszülés előnyeit-hátrányait.

Forrás:http://vizbenszules.tk

Ina May Gaskin Budapesten 2018. november 10-11.

Helyszín: Harmónia Palota Rendezvényközpont

Múzeum utca 9., Budapest, 1088

Egyike a világ legismertebb bábáinak. Egy szülést segítő, anyákat oltalmazó asszony, aki alternatív Nobel díjat kapott munkájáért. Orvosi manővert neveztek el róla, pedig azt sem adják könnyen...sőt rajta kívül egyetlen nővel sem történt ilyen.

Magyarország szüléskultúrája megújulásra szorul. Információra, tudásra, szeretetre, odafigyelésre. Két napot tölt velünk Ina May, hogy segítsen. 4 téma köré épül a két nap.
Az első nap inkább a szülés lelki oldalával foglalkozik, a második inkább a testi harmónia megőrzésével, és a bábapraktikák felfedésével.
A képzésnek nincs előfeltétele, várunk szeretettel mindenkit, aki jobbá szeretné tenni a szülés körüli lehetőségeket. Szülés körül tevékenykedőknek kifejezetten ajánljuk. Tolmácsolás magyar nyelvre lesz.

Forrás: https://hu-hu.facebook.com/events/537131259990658/

MEGHÍVÓ Ne árts! Ne vágj át! Ollókkal üzennek a nők a Másállapotot a Szülészetben! mozgalom rendezvényén

MEGHÍVÓ

Ne árts! Ne vágj át!

Ollókkal üzennek a nők a Másállapotot a Szülészetben! mozgalom rendezvényén


“El sem tudja képzelni, milyen károkat okozott az elavult és káros gyakorlataival, amit szülésvezetés címszó alatt elkövetett mindösszesen 3 óra leforgása alatt. Tönkretette a nőiességemet és a szexualitásomat jó időre, meggyalázta a testem, a nemi szervemet, szöges bakanccsal tiport az anyaságomba és a családunk életébe.“ (Egy anya levele az orvosának.)

Tájékoztatás és engedély nélkül végzett vizsgálatok, ártalmas és szenvedést okozó gyakorlatok, kisbabák elválasztása az anyától, üvegfal mögé szorult apák, traumatizálódó és kiégő szakemberek. A jelenlegi szülészeti ellátásban mindezek naponta előfordulnak.

A MÁSÁLLAPOTOT A SZÜLÉSZETBEN! MOZGALOM

KÖZÖS SÉTÁT és rendezvényt szervez,

hogy felhívja a figyelmet a szükségtelen szülészeti beavatkozások, az elavult gyakorlatok és a nem megfelelő bánásmód okozta ártalmakra.

Időpont: 2018. Október 13., 16:00 óra

Helyszín: 1055 Budapest, Nyugati tér

Innen sétálunk át közösen a Szabadság térre, ahol a rendezvény 17:00 órakor kezdődik.

https://www.facebook.com/events/1807568522695478/


A budapesti megmozdulás szimbóluma az áthúzott olló. Ez utal a szükségtelenül átvágott testekre, az ártalmas beavatkozásokra, jelképe a megsebzett családi kapcsolatoknak és a döntési lehetőségektől való elszakítottságnak. A helyszínen papír ollókra írhatnak üzenetet a résztvevők, ezzel talán egy kicsit letéve a megélt fájdalomból.

A rendezvénnyel szeretnénk elérni, hogy pozitív és valódi változások induljanak el a magyar szülészeti ellátásban.

A változáshoz az összefogás erejére, az Ön szavára is szükségünk van, örülnénk, ha velünk tartana, és várjuk a szülés ügyét támogató üzenetét is.


TEKINTSE MEG AZ ESEMÉNYHEZ KÉSZÜLT VILLÁM VIDEÓNKAT!


Bővebb információ: https://www.facebook.com/masallapotot/

#masallapotot2018 #nearts #nevagjat


A Másállapotot a Szülészetben! Mozgalom az elmúlt két évben ráirányította a figyelmet a szülészeti ellátás hiányosságaira, a fájdalmas anyai tapasztalatokra és a régóta fennálló problémák rövid és hosszú távú káros következményeire. A majd 12.000 követővel rendelkező oldalukon rengeteg személyes beszámoló tanúskodik a súlyos, rendszerszintű probléma nagyságáról. A mozgalom már megalakulásakor 600 embert vitt az utcára. A kezdeményezés nem áll kapcsolatban egyik politikai párttal sem, nők és anyák által alulról szerveződő megmozdulás.

Forrás: Másállapot(ot) a szülészetben


partnerek

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.