Borda Zsófia

borda

Település:  Velence
Pest megye
Mobil:  06 20/357-5707
Email:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Felnőtt fejjel látom csak, hogy nekem milyen szerencsém volt a szüleimmel. Nálunk nem volt veszekedés, vita, kiabálás. Ők a mai napig szeretetben és harmóniában tudnak élni egymással. Nem milliomosok (sőt), de mindenük meg van, amire szükségük van. Ma már mindketten nyugdíjasok, anyukám adminisztrátorként, apukám számítógép programozóként és rendszergazdaként dolgozott.

A meghitt családi fészekből 1999-ben repültem ki, bár már 1997-ben összeházasodtunk a férjemmel. Ekkor készült el ugyanis a családi házunk. Közös életünk megkoronázásaként rövid időn belül tényleges feleségből kismama lettem, és 2000 tavaszán megszületett kislányunk, Bettina. Velencén lakunk, én innen járok Budapestre dolgozni.

Postaforgalmi Szakközépiskolában érettségiztem - ennek köszönhetően utána már soha nem dolgoztam postán. Voltam titkárnő, bérelszámoló, ügyintéző, és mostani munkaköröm egyszerű adatrögzítő - nem a világ legváltozatosabb munkája, de mégsem egyhangú, monoton tevékenység, a munkatársaimat is nagyon kedvelem, a jó légkörben gyorsan eltelik a munkaidő.

Szeretek fényképezni és kedvelem a kreatív tevékenységeket (ide tartozik a szalvétázás, üvegfestés, teafilter-hajtogatás, kötés, horgolás, varrás stb.)

2004 szeptemberében saját szülésélménnyel gazdagon próbáltam a székesfehérvári kórházban segédkezni egy gyermekkori barátnőm szülésénél, mert a férje nem vállalkozott erre a feladatra - én viszont boldogan. Nagyon nagy élmény volt, szinte érdekesebb, mint a sajátom! Barátnőm kezdte mondogatni, hogy milyen jó dúla voltam. Egy hónappal később egy agykontrollos továbbképzésen kezembe akadt a MODULE dúlaképzésről tájékoztató szórólapja. Ó, ha ezt tanulni lehet Magyarországon, akkor nekem ott a helyem! Sajnos a novemberi tanfolyamról lemaradtam, és nem voltam ezzel egyedül. 2005. januárjában viszont nyolcadmagammal részt vehettem a négy napos bentlakásos tanfolyamon. Felejthetetlen élmény, teljes kikapcsolódás volt! Továbbképzésekre pedig szorgalmasan járok, és nagyon örülök, hogy ebbe a körbe bekerülhettem. Folyamatos feltöltődést jelent mindenféle szempontból.

A saját szülésemre nem készültem fel, minden olyan dolgot hagytam megtörténni, amit ma már nem hagynék. Akkor büszke voltam magamra, hogy saját méreteimhez képest képes voltam megszülni egy 4 kilós 52cm-es "kis" babát. Mára ez a fajta büszkeség eltűnt - tudom, hogy másképp is lehet szülni, és úgy érdemes! Szeretném, hogy a velem kapcsolatba kerülő kismamák megtapasztalhassák a háborítatlan szülés végtelen örömét és életre szóló pozitív hatását.

Egy ember életében nagyon sok fontos pillanat van, amire érdemes visszaemlékezni. Az egyik legfontosabb a születés és a szülés pillanata. S ez nem mindegy, hogy milyen! Fontosnak tartom, hogy ez mindennél pozitívabb élmény legyen mind a baba, mind a mama (és a papa) számára.

partnerek

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.