• кухни Днепропетровск
 • мягкая мебель Днепропетровск
 • шкафы купе Днепропетровск
 • спальни Днепропетровск
 • детская мебель Днепропетровск

 • Eszter születése
  2011. június 06. hétfő, 12:08

   

  Első gyerekemet császárral szültem, annak története  más témába való... Elhatároztam, hogy a másodikat (Eszter) dúlával szülöm, hogy ha császárral szülök, majd segítsen a szoptatásban, uis az első 3 hónapig nem szopizott, fejtem. Aztán a kapott könyvek alapján annyira vágytam a spirituális természetes szülés élményére... Nagyon-nagyon készültem rá: kismama jóga, könyvek, filmek, olyan orvost választottam, szülő pozíciós órák dúlával, apával... Mindenkinek volt valamilyen kívánsága... legyen Mérleg (apa), szerdán szüljek és lehetőleg este v. éjszaka (dúla), ügyeletes legyen (a dokinőm); előbb fájások jöjjenek, aztán magzatvíz, de ne legyen burokrepesztés... (én).
  5 nappal a kiírt időpont előtt estefelé furcsán éreztem magam (nem igazán tudtam ez az-e, hiszen az elsővel beindították a szülést, s császár lett). Este 8 körül elment a nyákdugó, én tettem-vettem, szendvicset kezdtem készíteni, mosogattam, fölhívtam a dúlát... Majd csak beültem egy kis lazító testmeleg fürdőre a kádba... de már kevesebb, mint 10 perces fájásaim voltak, így hívtam a dúlát, csak kell jönnie, küldtem egy SMS a dokimnak. Persze mindez szerdán este történt, amikor a dokim ügyeletes volt... mire a maradék cuccot még összeszedtem, elvitték az ismerősök a már alvó nagyobbikat, akkorra a dúla már szinte sűrgetett, hogy a vajúdással törődjek, s a párom siessen a lepakolással, mert 3-5 perces fájásaim vannak... de én a jógán tanultakkal könnyedén éltem át a hullámokat. Mire beértünk, már sűrűbbek voltak az összehúzódások, s mire a dokim el kezdett vizsgálni, eleredt a magzatvíz, így burokrepesztés sem kellett... A dúlám, s a párom segítségével hamarosan egy másik tudatállapotban vajúdtam, minden beavatkozás nélkül, felülve a tenger hullámaira, ami minden egyes jövetelekor segítette a tágulást. Fogadott szülésznőm nem volt, de az ügyeletes kiváló szakmai tudással segített mindenben, akkor is, mikor kiderült mekóniumos a magzatvíz, s nagyon közel vagyok ismét a császármetszéshez... Az orvosom abba vetett bizalmának, hogy én mennyire természetesen akarok szülni, a szülésznő szaktudásának, a dúla biztató szavainak és a párom kitartásának köszönhetően pusztán némi gátmetszéssel született Eszter, 51 cm-rel és 3800 g-mal, mindössze 2,5 órás klinikán tartózkodással... Nagyon hálás vagyok ezeknek az embereknek a Szegedi Női klinikán, hogy mindezt átélhettem.
  És persze 1,5 órája benne voltunk a Mérleg jegyben, hiszen Eszter 2009. szeptember 24-én, csütörtök hajnal 1.36-kor született...

  Hálás vagyok Puroszné Nagy Magdi dúlának, Márton Virág doktornőnek, s persze a páromnak, a kislányomnak és a már a nagyfiamnak, hogy mindezt átélhettem!

   

   

  Keresés

  Dúlakereső

  Számláló

  mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
  mod_vvisit_counterMa43
  mod_vvisit_counterTegnap60
  mod_vvisit_counterEzen a héten103
  mod_vvisit_counterMúlt héten530
  mod_vvisit_counterEbben a hónapban1724
  mod_vvisit_counterElőző hónapban2291
  mod_vvisit_counter2011.03.22. óta:533759
  Visitors Counter • стена плача молитва
 • стена плача передать записку