• кухни Днепропетровск
 • мягкая мебель Днепропетровск
 • шкафы купе Днепропетровск
 • спальни Днепропетровск
 • детская мебель Днепропетровск

 • Novák Julianna

   

  Település:  Budapest, Nagyszékely
  Budapest, Pest, Fejér, Tolna és Nógrád megye

  Mobil:  06 30/242-0055
  Email:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

  www.szulosuli.hu

  "Egyetlen valódi luxus adatik meg életünkben, a boldog emberi kapcsolatok"
  Saint-Exupéry


  A MODULE egyik alapítótagjaként és jelenleg szakmai koordinátoraként a szervezet országos hálózattá építésén, a TAVAM elnökségében pedig a méltó módon történő, minél természetesebb szülés-születés lehetőségének elterjesztésén dolgozom.

  Tanítóként ismerkedtem meg a Carl Rogers nevéhez kötődő humanisztikus, személyközpontú szemlélettel 1989-ben, majd részt vettem a Rogers Iskola alapításában, 1990-ben, s még abban az évben Gordon-instruktor is lettem. Thomas Gordon az egészséges emberi kapcsolatok modelljének kidolgozója, Rogers egyik tanítványa majd munkatársa volt.

  1984 és 1994 között négy gyerekem született. A saját szülésélményeim és a Rogers Iskolában szerzett tanítói, szülői és Gordon-instruktorként megélt tapasztalataim arra biztattak, hogy komolyabban foglalkozzam a korai szülő-gyerek kapcsolattal, a várandósságon és a szülésen keresztül a gyakorló szülővé válásig. Arra jöttem rá ugyanis, hogy sok iskolai probléma és kudarc mögött egy sérült szülő-gyerek kapcsolat állhat, ennek hátterében pedig gyakran egy nem túl pozitívnak megélt szülés-születéstörténet. Tanítóként tehetetlennek és eszköztelennek éreztem magam az ilyen és ehhez hasonló gondokkal szemben. Éppen ezért olyan lehetőségeket kerestem, melyek a problémák kevéssé hatékony, utólagos orvoslása helyett a megelőzésükre helyezik a hangsúlyt. Így kezdtem 1992-től mentálhigiénés szakemberként, 1995-től dúlaként, 1999-től pedig szülésre és szülői szerepre felkészítő tanfolyamvezetőként dolgozni a kórházaktól függetlenül működő Szülősuliban. Azóta több mint száz szülésnél lehettem jelen dúlaként.

  1997-ben találkoztam először a fókuszolással, s 2001-ben lettem fókusztréner. Ez az önsegítő eljárás is a személyközpontú megközelítésen alapul, a fókuszolás elméletének és gyakorlatának leírója, E. T. Gendlin is Carl Rogers egyik tanítványa. Az elmúlt évek során számos tapasztalatot szereztem arról, hogy a várandósság és a szülés körüli időszakban hogyan segítheti a fókuszolás a természetes szülés útjában álló testi-lelki és szemléletbeli akadályok leküzdését, s majd a későbbi szülő-gyerek kapcsolatban az egymás érzelmi szükségleteire történő kölcsönös ráhangolódást, a családi harmónia kialakítását, annak megőrzését, az érzelmi intelligencia fejlesztését.

  Munkám célja annak elősegítése, hogy a szülés-születés élménye minél többeknek a természet csodája maradhasson, és az emberi kapcsolatok bölcsőjében minél tovább ringatózhasson mindenki, a kipottyanás veszélye nélkül.

  Szívesen megosztom a tapasztalataimat mindazokkal, akik egyénileg vagy csoportosan megkeresnek. Óvodákban, iskolákban, tanfolyamokon, szülői klubokban, női körökben rendhagyó foglalkozások, beszélgetések keretében igyekszem továbbadni mindazt az ősi, természetes tudást és tapasztalatot, amit régen a generációk egymásra hagyományoztak, de a több évtizede megszakadt átadási lánc miatt mindez ma már nehezen hozzáférhető.

   

  Keresés

  Dúlakereső

  Számláló

  mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
  mod_vvisit_counterMa32
  mod_vvisit_counterTegnap60
  mod_vvisit_counterEzen a héten92
  mod_vvisit_counterMúlt héten530
  mod_vvisit_counterEbben a hónapban1713
  mod_vvisit_counterElőző hónapban2291
  mod_vvisit_counter2011.03.22. óta:533748
  Visitors Counter • стена плача молитва
 • стена плача передать записку