• кухни Днепропетровск
 • мягкая мебель Днепропетровск
 • шкафы купе Днепропетровск
 • спальни Днепропетровск
 • детская мебель Днепропетровск

 • Nem az orvosi protokoll döntött, avagy a renitens szülők
  2007. március 28. szerda, 00:00

  Tavaly júliusban tudtuk meg, hogy gyermekünk lesz. Egyetlen vizsgálat alkalmával sem kérdeztem meg a kicsi nemét, számomra csak a világrajövetele után derült ki, hogy lánykám van. A várandósság 13. hetétől kismama jógára jártam, ahol nem csak jógagyakorlatokat végeztünk, hanem a szülésről is sokat megtudhattam, hiszen a jógaoktató, Betlejné Szurdusz Erika dúla is egyben, továbbá három gyermek édesanyja. A felkészítés kiterjedt a testen túl a tudatra is a gátizomtornával erősítettük a szüléskor fontos szerepet játszó izmokat, légzőgyakorlatokat végeztünk, meditációban kapcsolatba léptünk a kis pocaklakóval, vajúdási pozíciókkal ismerkedtünk, sőt, a párban szülők részére is volt szülőpozíciós jógaóra, ahol az apukák, vagy a szülésen résztvevő segítők is gyakorolhatták teendőjüket. Otthon gátmasszázst is végeztünk, különböző teák málnalevél és palástfű teakeverék  fogyasztásával pedig az izomzatom felkészítését is folytattam. A pocakomat, a melleimet rendszeresen masszíroztam mandulaolaj és testápoló krém keverékével, hogy jobban bírják a megterhelést, és szülés, illetve majd szoptatás után hamarabb regenerálódjanak, szóval párommal együtt igazán tudatosan készültem babánk érkezésére. Erikát pedig felkértem, hogy bábáskodjon kicsink világrajövetelénél. Bíztam benne, hogy életem legfontosabb eseményénél nagy segítségemre lehet a párom mellett ő is. Így is lett.

  Bővebben...
   
  Álmos világrajövetele
  2007. március 21. szerda, 00:00

  Születésnapi ajándék!

  Hátam mögött egy négynapos dúlatréninggel, szép szüléskísérés élménnyel és számtalan videó- és könyv- élménnyel a háborítatlan szülésről, nagyon határozott elképzeléssel kerestem meg az orvosomat még a várandósság tervezésekor.

  Ugyanahhoz az orvoshoz járok már 9 éve. Nála született 7 éve Luca és 2 éve Kadosa is. Hát, nem éppen háborítatlanul! Én mégis bíztam benne, hogy most minden úgy fog történni, ahogy szeretném! Ezzel a nagy bizalommal egyedül voltam, ő ugyanis „nem olyan" - ahogy mondani szokták róla azok, akik ismerik. Magyarul: nem igazán szokott szülést kísérni, inkább vezetni! Rengeteget beszéltem neki a természetes szülés iránti vágyamról, és bíztam a köztünk lévo jó kapcsolat erejében! Meg hát az igazsághoz tartozik, hogy kihívásnak is tekintettem az o "betörését"! Fogadott szülésznőm személyében szövetségesre is találtam.

  Bővebben...
   
  Samu világrajövetele
  2007. március 20. kedd, 00:00

  Az orvos és a szülésznő a földön guggolva várták a méhlepényt
  Gyermekem világrajövetelét alapos felkészülés és izgatott várakozás előzte meg: jártam kismamajógára, férjemmel szülésfelkészítő órákra, előadásokra, bújtam a szakirodalmat, és dúlánkkal, Betlejné Szurdusz Erikával sokat beszélgettünk. Pszichológusként nagyon fontos számomra az anya-gyermek kapcsolat kezdete, a gyöngéd születés, a háborítatlanság, természetesség. A szülési terv elkészítésében és a mögötte húzódó szemlélet támogatásában nagyszerű partnerre találtunk orvosunk, dr. Kovács Zoltán személyében.
  A kiszámított időpontot túlléptük egy héttel, de én már egy hónapja minden éjjel úgy feküdtem le: talán hajnalban már kontrakciókra ébredhetek! Nem sürgettem Samut, amikor ő úgy érzi, hogy ki akar jönni erre a szép világra, várjuk szeretettel.

  Bővebben...
   
  Artúr baba érkezése
  2007. március 19. hétfő, 00:00

  5,15 kilós baba születése természetes úton


  Nagy megdöbbenést keltett "kisbabám" születése a szülészeten. A már vagy 30 éve praktizáló orvosom állítása szerint, ő még hüvelyi úton nem segített világra ekkora babát.

  Két kérdés merült fel mindenkiben rögtön. Először is, hogy mitől lett ekkora, aztán az, hogyan tudtam megszülni. Nem vagyok cukorbeteg, és nem ettem az utolsó harmadban már magzatvédő vitamint. Ha ránézek a kisfiamra, tényleg döbbenetes, hogy ő "ott" kifért, de állíthatom, hogy így történt. Amúgy, nem hiszem, hogy az én testem lenne különleges, itt valami másról lehet szó.

  Bővebben...
   
  Csak természetesen...
  2007. március 16. péntek, 00:00

  Az anyaföld ereje és energiája

  A 32. héttől folyamatosan készen álltam. Jósló fájások, vagy igaziak? De a melegvíz az otthoni ismerős kádban mindig eloszlatta a viharfelhőket. És lassan nem indultunk minden estének úgy neki, hogy táska, kulcs az előszobában, mi meg alvás helyett riadtan figyeljük a jeleket, hogy talán ma. Vagy mégse? Végre elhittük, hogy a várandósságot nem véletlenül szokás negyven héttel számolni.

  Úgyhogy július huszonnegyedikén a lábujjaim között kis vattapárnácskákkal vártam haza a páromat. (Hátra volt még a kiírásig két teljes nap.) Barátnőm kilakkozta a körmeimet, tekintettel az aznap esedékes kimenőre. Tudtam, hogy meggyvörös színében legfeljebb valami speciális tükör segítségével gyönyörködhetnék, de mégis, egy évben csak egyszer van az embernek házassági évfordulója. Aztán felálltam, hogy vízbe tegyem a hőségtől kornyadozó, de mégis gyönyörű rózsacsokrot, és úgy is maradtam, meredtem a férjemre, és álltam egy kisebb tó közepén. Magzatvíz. Hát elkezdődött.

  Bővebben...
   
  « ElsőElőző123456KövetkezőUtolsó »

  Keresés

  Dúlakereső

  Számláló

  mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
  mod_vvisit_counterMa37
  mod_vvisit_counterTegnap60
  mod_vvisit_counterEzen a héten97
  mod_vvisit_counterMúlt héten530
  mod_vvisit_counterEbben a hónapban1718
  mod_vvisit_counterElőző hónapban2291
  mod_vvisit_counter2011.03.22. óta:533753
  Visitors Counter • стена плача молитва
 • стена плача передать записку