• кухни Днепропетровск
 • мягкая мебель Днепропетровск
 • шкафы купе Днепропетровск
 • спальни Днепропетровск
 • детская мебель Днепропетровск

 • Gyönyörűen, állva...
  2007. március 05. hétfő, 00:00

  Domonkos Mihály születése


  Az anyával még várandóssága elején ismerkedtem meg egy anyatejes napon. Beszélgettünk, adtam neki szórólapokat, telefonszámokat.

  Várandóssága 31. hetében, 2006. október 23-án találkoztunk újra, és ezután kért fel, hogy kísérjem őt.

  Elsőként kórházat, majd orvost, végül szülésznőt kerestünk. A karácsonyi (december 27.) terminus miatt fogadott orvosunk végül nem lett, de ez így volt jó.

  December 15-én 21.20-kor telefonált, hogy elfolyt a magzatvíz. Megnyugtattam, megbeszéltük a tennivalókat és abban maradtunk, hogy hív, ha szeretné, hogy menjek.

  Bővebben...
   
  Első szüléskísérésem története
  2007. február 19. hétfő, 00:00

  Réka születése

  Frissen végzett dúlaként, a könyveket bújva és dúlaságomat egyelőre még csak szakmai és kevésbé szakmai jellegű szövegek fordításában kiélve, nap mint nap azon gondolkodtam, hogyan is fog nekem beindulni igazán a dúlai karrierem, értve ezalatt az első felkérést, a beavatódást és természetesen a folytatást. Igaz saját szüléseimen kívül voltam már jelen szülőszobán egy barátnőmet támogatva, akinek férje nem érzett késztetést a szülőszobai jelenlétre, na, de az anno domini, tehát dúlává képződésem és a dúlaságban újjászületésem előtt volt.

  Az a bizonyos nap hamarabb elérkezett, mint gondoltam.

  Bővebben...
   
  Hajnalban Misi...
  2007. február 12. hétfő, 00:00

  ...mégis műtét?

   

  Hajnalban, mikor még mindenki szuszog, hosszú idő után újra végignéztem, végigéltem Misi születését, azt az éjszakát és délelőttöt, a vajúdást és azt, hogy újra megígérik, mint előtte két éve, hogy nem lesz műtét és hogy megint nem lett igazuk. Kanyarodjunk vissza a két évvel ezelőtti éjszakához.

  Két hete költöztünk ebbe a nagy, tágas lakásba és tegnap este az utolsó dobozt is kipakoltam, és még rend is lett valamennyire. Apa a torkát fájlalta, influenzára gyanakodott, délben gyógyító húslevest főztem, jó nagy fazékkal és kapott gyömbéres-szegfűszeges teát is.

  Bővebben...
   
  Lilla baba megérkezett közénk
  2007. február 07. szerda, 00:00

  Miért, miért, miért?!


  Mivel a fiam a farfekvése miatt császármetszéssel jött a világra, elhatároztam, hogy a második babát szeretném hagyományos módon megszülni - ha lehet. A doktornőm maximálisan támogatott, én pedig örömtáncot lejtettem, amikor megtudtam, hogy kislányunk "befordult", tehát elvileg nincs akadálya az általam oly nagyon áhított szülési módnak.
  Azon a vasárnap töltöttük a 37. hetet. Rettentő kánikulában próbáltuk az utolsó simításokat elvégezni a gyerekszobán. Az egész házban totál káosz uralkodott, még át is futott az agyamon, hogy az összepakolt táskát is nehéz lenne megtalálni, ha indulni kéne a kórházba.

  Egyébként már szombaton felfigyeltem néha egy-egy szúró fájdalomra a hasamban, de mivel kicsit felfáztam, nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a dolognak. Elhatároztam viszont, hogy hétfőn felhívom a doktornőmet, ha a helyzet nem változik. Vasárnap egész nap éreztem ezeket a szúrásokat, amik éjfélre 10 perces összehúzódásokká váltak és kb. 1 percig tartottak. No, gondoltam, ennek a fele se tréfa, reggel indulni kell a kórházba. Bár tudtam, hogy nagy szükségem volna alvásra, sajnos az izgalom és a kontrakciók miatt alig hunytam le a szemem.

  Bővebben...
   
  Kicsi fecskefiókám
  2007. február 05. hétfő, 00:00

  Megérte!


  Szüléstörténetemmel azt szeretném bemutatni, hogy miért érte meg elutazni szülni Sopronból, a 200 km-re lévő budapesti István kórházba.
  2006. február végén csupán egy hónapos várakozás után elmaradt a vérzésem. Mivel a pár napon belül elvégzett teszt terhességet mutatott, felkerestem a nőgyógyászomat, hogy megerősítést kapjak. Elvégezte a szükséges vizsgálatokat, s úgy találta, hogy valóban állapotos vagyok, 2 héten belül azonban visszarendelt egy másik vizsgálatra.

  Bár még nagyon fiatal volt a várandósság, erre a vizsgálatra elvittem a páromat is, akit a doktor úr láthatóan nem nézett jó szemmel, s miközben az ultrahangos készülék képernyőjét bámultuk, egy szót sem szólt. Ha a végén nem kérdezünk rá, azt sem mutatta volna meg, hogy egyáltalán mit kell nézni. Nagy nehezen kinyögte, hogy látszólag minden rendben van, de azért másnap menjek be a kórházba, hogy egy nagyobb felbontású készülékkel is megvizsgálhasson. A kórházba egyedül mentem, amikor is a vizsgálat végén tárgyilagosan közölte velem, hogy úgy néz ki, mintha kezdene felszívódni a petezsák, de majd két hét múlva meglátjuk, pihenjek. Sírva mentem haza. Azt gondolom, bárkinek jólesett volna ebben a helyzetben pár biztató szó, részletes tanácsadás, hogy mivel segíthetem elő, hogy megmaradjon a babám, mit jelent konkrétan, hogy pihenjek, esetleg milyen vitaminokat szedjek stb.

  Bővebben...
   
  « ElsőElőző123456KövetkezőUtolsó »

  Keresés

  Dúlakereső

  Számláló

  mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
  mod_vvisit_counterMa38
  mod_vvisit_counterTegnap60
  mod_vvisit_counterEzen a héten98
  mod_vvisit_counterMúlt héten530
  mod_vvisit_counterEbben a hónapban1719
  mod_vvisit_counterElőző hónapban2291
  mod_vvisit_counter2011.03.22. óta:533754
  Visitors Counter • стена плача молитва
 • стена плача передать записку