• кухни Днепропетровск
 • мягкая мебель Днепропетровск
 • шкафы купе Днепропетровск
 • спальни Днепропетровск
 • детская мебель Днепропетровск

 • Robika születése
  2007. január 29. hétfő, 00:00

  Aki viharos gyorsasággal érkezett

  A kismamával várandóssága félidejében találkoztam először. Szilvi első babáját várta 36 évesen, és már túl volt az ilyenkor szokásos terhességi cukorbetegséget szűrő vérvizsgálaton. Sajnos kiderült, hogy terhességi cukorbajban szenved, olyan súlyosban, hogy naponta többször inzulininjekciót kellett adnia magának.

  Szülése előtt kétszer tudtam vele találkozni. Egyik alkalommal a János Kórházba kísértem el, ahol szülni készült. A diabetológiára kellett bejárnia, hogy vércukorszintjét pontosan beállítsák. Sajnos az orvos, akinél szülni szeretett volna, nem vállalta el, mivel Szilvi - aki egyébként egy Pest környéki anyaotthonból járt be a vizsgálatokra - egyértelműen megmondta, hogy a szokásos kórházi várandósgondozásért nem tud alkalmanként fizetni, és a szülésért is csak egy - az orvos által elvártnál valószínűleg jóval - szerényebb összeget tud majd a végén adni.

  Bővebben...
   
  Érzékeink birodalma
  2007. január 17. szerda, 00:00

  Alíz megszületik

  Hogy hol tarthat a vajúdás, továbbra sem jön át hozzám Apa mondataiból. Ül a homály az agyamon, és már meg sem próbálok küzdeni ellene. Inkább elbúcsúzom: "Jól van, beszélünk még" - és visszahanyatlom a párnáimra. Megilletődöm, hogy így beköltözött hozzám ez a dolog. Jól esik persze, de egy kicsit ijeszt is. Csak fekszem a sötétben és töröm a fejem. Semmire sem jutok. El kéne aludnom, majd reggel megtudom, hogyan alakultak az események.
  Ehelyett azonban lassan visszatér a bódulat, amit az imént a telefon csengése rebbentett szét. Akár valami könnyű lebegés a víz felszínén, ám van benne valami feszítő is: testetlen, mégis gúzsba köt. A homlokom magasságában egy kendő szorítja állhatatosan a koponyámat, mint mikor följebb kúszik az ember vérnyomása.

  Egyszerre csak feltűnik egy másik is belőlem: amőba módjára kettéosztódik az énem. Egyikük élvezi a mámort, a másik - a racionális én -, őrködik fölötte: pillanatról pillanatra regisztrálja, mi történik a mámorossal és körülötte. Értékel, alkalmasint utasít.

  Bővebben...
   
  Benjámin születése
  2007. január 11. csütörtök, 00:00

  Julának

  Segít, amikor Julára nézek, a tekintetében benne van: ez a te szülésed, nem a portásé. Ezzel megmozdul bennem egy erő, és érzem, úgy nézek a portásra, hogy azonnal elmegy és beletörődik abba, hogy ez egy eléggé furcsa társaság.

  Minden teljesen természetes és egyszerű. Ez már a szüléshez tartozó dolog lenne? Az a nagy valami, ami olyan más, mint minden hétköznapi dolog? Igen, érzem, hogy ez már a nagy valami, de olyan egyszerű sodrása van, olyan dráma nélküli, csendes élmény. Meg is lepődöm kicsit, hogyhogy ilyen finoman simulnak bele ezek a kis hasogatások az egyszerű hétköznapba. A kedvesem délben fokhagymás cukkinit főz, borzasztó a szaga, valahogy nem tiszta, erőszakos, betolakodó, be kell csuknom az ajtót, ami elválaszt a konyhától.

  Bővebben...
   
  Abiola születése
  2007. január 01. hétfő, 00:00

  Az első, dúlaként kísért szülésem története

  Gitta nagyon jól viselte a fájásokat, ösztönösen jól átlélegezte magát rajtuk, végig jól együttműködött. Az EDA-hoz viszont ragaszkodott. Később kiderült, hogy feleslegesen, mert mire a gyógyszer kifejthette volna a hatását, kislánya már meg is született.

  A kismamát várandóssága 37. hetében ismertem meg.

  Bővebben...
   
  A dúla keze, amely az erőt adja.
  2006. december 11. hétfő, 00:00

  Csak dúla lehessek!

  Csütörtök délután negyed 4-kor kísértük le Emmát a szülőszobáról - megszületett gyönyörűen és egészségesen 3. kislánya, Noémi.

  Zita ekkor hívott fel először: úgy veszi észre, kijött a nyákdugó, és rendszertelen, de határozott kontrakciókat érez. Abban maradtunk, hogy egyelőre még nem jönnek be a kórházba, de ha bármi változik, felhívnak. Közben elbúcsúztam Emmától és elindultam haza. Emma még megkért, küldjek a prímlistára egy levelet, hogy megszületett a kisbabája. Otthon ugyan már elég fáradt voltam, ugyanis hajnali kettőkor keltem, de gondoltam, mielőtt még lepihenek, megírom a levelet. Még a gép előtt ültem, amikor újból megszólalt a telefonom.

  Bővebben...
   
  « ElsőElőző123456KövetkezőUtolsó »

  Keresés

  Dúlakereső

  Számláló

  mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
  mod_vvisit_counterMa36
  mod_vvisit_counterTegnap60
  mod_vvisit_counterEzen a héten96
  mod_vvisit_counterMúlt héten530
  mod_vvisit_counterEbben a hónapban1717
  mod_vvisit_counterElőző hónapban2291
  mod_vvisit_counter2011.03.22. óta:533752
  Visitors Counter • стена плача молитва
 • стена плача передать записку