• кухни Днепропетровск
 • мягкая мебель Днепропетровск
 • шкафы купе Днепропетровск
 • спальни Днепропетровск
 • детская мебель Днепропетровск

 • Liza baba születése
  2006. december 04. hétfő, 00:00

  Harmóniában, összehangoltan


  Fogadd tőlem sok szeretettel ezt a Babanaplót. A születésed utáni hetekben készítettem és adtam át a szüleidnek, hogy ők jegyezzék bele baba- és kisgyerekkorod fontosabb adatait, eseményeit, történéseit.

  Kedves Kicsi Lány!

  Röviden bemutatkozom, mert ki tudja, mit hoz az élet, később mikor, hányszor találkozunk. Borda Zsófia a nevem, Anyával régóta barátnők vagyunk. Részese voltam annak a kis csodának, ahogy a bátyád, Attila megszületett és ugyanezt a Te világrajövetelednél is átélhettem. Ezt szeretném most részletesebben leírni neked.

  2004 szeptemberében avatódtam tiszteletbeli dúlává Attila születésekor, aztán pár hónap múlva elvégeztem a dúlaképző tanfolyamot - ami nagyon kellemes, szép és meghatározó négy nap volt az életemben.

  Bővebben...
   
  Csalogatás szüléssel
  2006. november 28. kedd, 00:00

  Egy kicsit zsúfolt, ám fényes őszi nap


  Fogadások megejtve, szegény fiacskáink gyorstalpalóban megölelgetve, -lapogatva, -puszilgatva a kerek 20 perc alatt, amit együtt töltünk.

  Hétfőn meghívott kedves dúlatársnőm, akinek nyáron kísértem a szülését, Eszti lánya vasárnapi keresztelőjére. Azon a napon vidéken tanuló fiaink fogadónapjára és szülői értekezletére készültünk, tehát csak annyit mondhattam neki, hogy köszönöm, de sajnos csak lélekben lehetünk ott.
  Három nappal később megkeresett egy várandóssága 37. hetében járó anya Viola, legyek a dúlája. Pénteken találkoztunk. Otthon szeretett volna szülni. A kétórás beszélgetés végén kértem, bármikor, bármi szokatlant észlel, hívjon nyomban. Szombaton még sms-ben megállapodtunk a következő heti találkozóban. Vasárnap reggel, esemény híján, felkerekedtünk a 120 km-re lévő dunántúli gimnázium fogadónapjára.

  Bővebben...
   
  Egy fájdalmasan csodálatos szülés
  2006. október 23. hétfő, 00:00

  Peti születése

  A szülésem története jóval hamarabb elkezdődött, mint ahogyan az első kontrakciókat megéreztem. Hónapokkal hamarabb. Valamikor a negyedik hónap tájékán kezdtem el azon gondolkodni, mi fog velem és a kisbabámmal történni a szülés során. Nem volt tapasztalatom, nem voltak elképzeléseim, és nem tudtam, mi vár ránk. Épp itt volt tehát az ideje, hogy beleássam magam a témába.

  Ekkor léptem rá arra az útra, amely elvezetett egy fájdalmasan csodálatos szülésig. Sokáig a kórházi szülés irányában tapogatóztam, de egyre inkább éreztem, valami nem stimmel, hiába van jó orvosom, és a kórház is bababarát, valahogy nem vagyok nyugodt. Aztán láttam egy filmet néhány háborítatlan szülésről, elolvastam egy amerikai bába könyvét, és akkor tudatosult bennem az, amit már régóta a zsigereimben éreztem: nem akarok kórházban szülni, mert képtelen vagyok a kórház és a biztonság szó közé egyenlőségjelet tenni. Felemelő érzés volt felismerni, hogy otthon, a saját megszokott kis kuckómban, a párom mellett érzem magam a legnagyobb biztonságban, otthon tudok leginkább ellazulni, és otthon tudok befelé figyelni. Célegyenesben voltam tehát. Testileg-lelkileg felkészülve, kiegyensúlyozottan vártam, vártuk a szülést, olyannyira hogy az utolsó napokban már nem is volt kedvem kimozdulni otthonról. Mint egy kis állat, készítgettem a vackomat. A nagy pillanat pedig, egy kicsit megkésve, de végre elérkezett.

  Bővebben...
   
  « ElsőElőző123456KövetkezőUtolsó »

  Keresés

  Dúlakereső

  Számláló

  mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
  mod_vvisit_counterMa12
  mod_vvisit_counterTegnap60
  mod_vvisit_counterEzen a héten72
  mod_vvisit_counterMúlt héten530
  mod_vvisit_counterEbben a hónapban1693
  mod_vvisit_counterElőző hónapban2291
  mod_vvisit_counter2011.03.22. óta:533728
  Visitors Counter • стена плача молитва
 • стена плача передать записку