• кухни Днепропетровск
 • мягкая мебель Днепропетровск
 • шкафы купе Днепропетровск
 • спальни Днепропетровск
 • детская мебель Днепропетровск

 • Szülésem története
  2011. április 21. csütörtök, 04:49


  Második gyermekem születése sok szempontból is csodálatos dolog.
  Kicsit mesélnék az előzményekről.
  Szóval első kisfiam 2006-ban született. Számomra az a szülés a kiszolgáltatottság érzését jelentette. Sajnos nem teljesen simán ment a dolog. Érzéstelenítést kértem és végül a tolófájásokat nem éreztem. Így a dokim szó szerint kinyomta belőlem a kis Mátét, aki nem volt magánál.
  Percekig tartott, mire felsírt és magához tért.

  Bővebben...
   
  Lilla Letícia érkezése
  2008. április 30. szerda, 00:00

   

  Folyik. Az élet vize.

  Na de kezdjük előrébb...

  Vártunk, vártunk Rád, kislányom. Még meg sem fogantál, már kinéztük a segítőinket.
  2007. augusztus, Hévíz. Csodálatos nyaralás, esős idő, szerelem. Majd két csíkos teszt, bejelentkeztél. Számomra csak TE létezel, MI vagyunk. Minden mindegy, csak Neked legyen jó. Gyönyörű várandóság. Sosem voltam ilyen boldog, mint Veled. Sosem voltam ilyen szép, mint pocakkal. Kicseréltél.

  Bővebben...
   
  Gyönyörű kisfiúnk megszületése
  2007. június 12. kedd, 00:00

  Kórházban, de - majdnem - háborítatlanul

  Természetesen, természetesen szerettem volna szülni, azonban a körülményeket illetően, hogy otthon vagy kórházban, sokáig bizonytalan voltam. Amiben viszont az elejétől kezdve nem volt számomra kétely, az az volt, hogy dúlás szülést szeretnék.

  Először is azért, mert a szülés nem csak, sőt elsősorban nem testi szinten zajlik, így biztos oltam abban, hogy szükségem lesz lelki segítőre, támaszra, egy olyan sorstársra, aki együtt tud majd érezni velem, tudni fogja min megyek keresztül, és biztatni is tud, hogy amit érzek, átélek, az teljesen normális, természetes. Ezt az élményt nyilván csak egy nő, pontosabban egy anya tudja megadni, aki már korábban átesett a szülés folyamatán, már túl van ezen a tapasztaláson.

  Bővebben...
   
  Mama két dúlával
  2007. június 11. hétfő, 00:00

  Egy dúlatárs szemüvegén keresztül


  Reggeli száguldás után a szülőszobában, kádban született Gábor, akinek mamáját segítőként, figyelőként, illetve dúlatársként kísérhettem. Számos feladat jutott nekem is ezen a szép napon, megtisztelő alkalmon. Voltam sofőr, filmes, zenefelelős, babavigyázó és drukkoló. Köszönöm ezt az első lehetőséget és azt, hogy befogadtak látni, tanulni és segíteni!

  Csak látásból ismertük egymást a Mamával, majd később ott lehettem kisfia születésénél.

  Egy megbeszélésen voltunk dúlatársaimmal, mikor Rita kérdezte, ismerem-e Csillát, a várandós mamát, aki ott lakik a közelünkben. Mondtam, hogy igen, de közelebbit nem tudok róla. Nagyon örültem, mikor mesélte, hogyan lett a dúlája. Felajánlottam a segítségemet. Mivel Csilláéknak nincs autójuk, szóba jött, hogy a be tudnám-e vinni vizsgálatra a kórházba, ha elérkezik az idő. Boldogan és nem kevés izgalommal mondtam igent, hiszen dúlává érésem folyamatának első lehetősége sejlett fel bennem.

  Bővebben...
   
  Így kellett történnie!
  2007. április 16. hétfő, 00:00

  Tábori Mirtill Violett születése


  A kislányunk tervezett baba, a szó legszorosabb értelmében. 2005 decemberében már tudtam, nem várhatunk tovább, hiányzik valami az életünkből. Szavak nélkül is tudtuk mindketten a férjemmel, hogy ez nem más, mint az, hogy végre igazi család lehessünk.

  Tudtuk, de egy kicsit meg is rémültünk, fel vagyunk mi erre készülve? Aztán 2006 februárjában megtörtént a csoda, áldott állapotba kerültem.

  Az első ultrahangfelvételre a 6. héten került sor. Ahogy megláttuk, abban a pillanatban beleszerettünk, pedig még magzatnak sem nevezte az orvos, de mi elneveztük Mákszemnek. Az állapotosságom végig csodálatos volt.

  Bővebben...
   
  « ElsőElőző123456KövetkezőUtolsó »

  Keresés

  Dúlakereső

  Számláló

  mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
  mod_vvisit_counterMa14
  mod_vvisit_counterTegnap60
  mod_vvisit_counterEzen a héten74
  mod_vvisit_counterMúlt héten530
  mod_vvisit_counterEbben a hónapban1695
  mod_vvisit_counterElőző hónapban2291
  mod_vvisit_counter2011.03.22. óta:533730
  Visitors Counter • стена плача молитва
 • стена плача передать записку