• кухни Днепропетровск
 • мягкая мебель Днепропетровск
 • шкафы купе Днепропетровск
 • спальни Днепропетровск
 • детская мебель Днепропетровск

 • Programajánló
  Országos, teljes körű felmérés a magyar dúlák körében a PPKE BTK Szociológiai Intézetében

   

  Országos, teljes körű felmérést végzünk a magyar dúlák körében a PPKE BTK Szociológiai Intézetében. Olyan dúlákat keresünk, akik jelenleg vagy a közelmúltig kísértek/kísérnek szüléseket akár otthoni, akár kórházi környezetben, s megtisztelnek bennünket az online kérdőív kitöltésével.

  Személyes adatait az Adatvédelmi Törvény előírásainak megfelelően bizalmasan kezeljük, azokat kizárólag összesítve dolgozzuk fel. Bízunk benne, hogy a kutatás eredményeinek közzététele hozzájárul a dúlai tevékenység ismertebbé válásához, hosszú távon pedig a szülés és születés minőségének javulásához.

  A kérdőív kitöltése körülbelül 20-25 percet vesz igénybe. Értékes segítségét nagyon köszönjük!

  Jelen kérdőívvel párhuzamosan zajlik egy szintén országos kvalitatív (interjús) vizsgálat is, amelyben a dúlák tapasztalatait szeretnénk megismerni. Ha a kutatócsoportban részt vevő egyetemi hallgatók felkeresik Önöket, kérjük, lehetőségeikhez mérten segítsék munkájukat! Ha szívesen részt vennének az interjús vizsgálatban is, és még nem kaptak felkérést, szívesen vesszük jelentkezésüket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.

  Köszönjük!

  A kitöltendő KÉRDŐÍV itt!

   
  Dúlaképzés 2017

   


  A következő csoportot 2017. július 28-án indítjuk, részletes tájékoztató itt.

  A novemberi képzésünk sikeresen megvalósult, a következő csoportot 2017 februárjában indítjuk, részletes tájékoztató itt.
   
  Séta a SzüléSzületéS minőségéért - 2017


  Az idei Séta nyitó rendezvényére 2017. június 23-án 14:00-17:00 között az ELTE PPK (Bp. VI. Izabella utca 46.) épületének udvarán kerül sor. Palya Bea idén is elhozza nekünk különleges dalait és a szülés/születés jó minőségét támogató ügyért énekel. Nagy izgalommal és szeretettel fogadjuk, és minden érdeklődőt várunk szeretettel!


  A Séta idei útvonala:

  A budapesti nyitó nap után Nagykanizsára utazunk, onnan gyalog indulunk Zalaegerszegre, majd tovább Hévízre, végül Keszthelyre érkezünk. Az egy héten át tartó Sétánkkal a szülés/születés minőségének jelentőségét, illetve az édesanyák, a babák és a családok élményeinek fontosságát hangsúlyozzuk. Utunkon bárki csatlakozhat hozzánk, akár végig, akár egy-egy szakaszon, maga által

  választott ritmusában.  További információ:

  https://www.facebook.com/szuleszuletes

  http://szulesszuletes.hu/

   
  Dán szülésznőhallgatók beszámolója a nálunk töltött gyakorlati időről

   

  (Balról jobbra: Lene, Kristina és Schmidt Erika, az Egyesület gyakornoki programjának a vezetője)

  Az EMMA Egyesület gyakornoki programjának keretében minden évben fogadnak olyan szülés körüli tevékenységet végző, aziránt érdeklődő hallgatókat, akik a szívesen tanulnak, szereznek tapasztalatok az Egyesület tevékenységéről, szemléletéről. 2016-ban két dán szülésznőhallgató érkezett Budapestre, Lene Thurlow és Kristina Gammelgård-Larsen.

  Forrás: http://www.emmaegyesulet.hu/dan-szulesznohallgatok-beszamoloja-a-nalunk-toltott-gyakorlati-idorol/

   
  Szüléstörténetek – felolvasó maraton

   

  Május 7-én 18:00-tól éjfélig szüléstörténetek felolvasó maratont tartunk a Magyar Színház nagyszínpadán. Célunk az, hogy kiemelt figyelembe kerüljenek azok a családok, nők, akik olyan körülmények között szültek, amely mindenképpen szót érdemel. V​agy a boldogsága, vagy a traumája miatt.

  ​Ami biztos, az az alapkoncepció, hogy mindenkinek joga olyan körülmények között szülni, amilyenben megbízik. Legyen az kórház, otthon, bármi. Úgy véljük, a túlszabályozottság csak a rémületet erősíti, holott a szülés olyan természetes folyamat,​ ​amit nem lenne szabad félelmek közé szorítani. Ezekkel a történetekkel azt szeretnénk elérni, hogy kiemelt figyelmet kapjanak azok a nők,​ családok,​ akik elég bátrak voltak választani, elég bátrak voltak a legfájdalmasabb, legpokolibb helyzetben helytállni, és elég bátrak voltak ahhoz is, hogy mindezeket leírják és most megosszák a közönséggel.

  Szeretnénk, ha hallható hangja lenne az alternatív lehetőségekben is gondolkodó, önmagukat szabadnak gondoló szülőknek, akár otthon, akár kórházi keretek között akarnak szülni. Szeretnénk, ha ezeket a szülőket nem bélyegeznék meg azzal, hogy felelőtlenek, hanem megértené a közvélemény, hogy szabadnak csak az születhet, akit szabadon szülnek. Abban bízunk, hogy ha a szülők, a családok megélhetik a szülés és a születés boldogságát, akkor egyre többen vállalnak majd gyereket.

   

   

  Ezen az estén bárki bejöhet a Magyar Színház nézőterére, leülhet, és bármennyi időt eltölthet a szövegek meghallgatásával. A belépés ingyenes.

   

   

  További információk:

  https://www.facebook.com/events/1021728631292007/

  http://pestimagyarszinhaz.hu/szulestortenetek-felolvaso-maraton/

   

   
  « ElsőElőző123456KövetkezőUtolsó »

  1. oldal / 6

  Keresés

  Dúlakereső

  Számláló

  mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
  mod_vvisit_counterMa33
  mod_vvisit_counterTegnap138
  mod_vvisit_counterEzen a héten307
  mod_vvisit_counterMúlt héten1826
  mod_vvisit_counterEbben a hónapban4172
  mod_vvisit_counterElőző hónapban2624
  mod_vvisit_counter2011.03.22. óta:529094
  Visitors Counter • стена плача молитва
 • стена плача передать записку