• кухни Днепропетровск
 • мягкая мебель Днепропетровск
 • шкафы купе Днепропетровск
 • спальни Днепропетровск
 • детская мебель Днепропетровск

 • Programajánló
  16 akciónap – 2016.12.10. - A szülés mint emberi jog

   

  A nőket érő erőszak az élet számos területén, így a medikalizált szülészeti ellátás során is gyakran megnyilvánul. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2014 őszén kiadott állásfoglalásából kiderül, hogy az egészségügyi intézményekben szülő nők nagy része világszerte tapasztal tiszteletlen és durva bánásmódot, a szabad döntési helyzetek korlátozását, az alapvető emberi jogok megsértését.

  A durva bánásmód nálunk is létező jelenség, ezért több civil szervezet régóta szeretné elérni, hogy a hazai egészségügyi kormányzat a WHO korábbi ajánlásait is figyelembe véve kötelezze el magát a tudományos tényeken alapuló, személyközpontú, a nők teljes körű tájékoztatását és döntéseinek, emberi méltóságának tiszteletben tartását magában foglaló szülészeti ellátás biztosítása mellett. A nők a szüléskor különösen kiszolgáltatottak és sebezhetők, ezért óriási az egészségügyi intézmények szerepe és felelőssége abban, hogy a leendő édesanyát és az újszülöttet milyen hatások érik. Durva és tiszteletlen bánásmód, vagyis  szülészeti erőszak minden olyan hatalmi pozícióból történő beavatkozás és eljárás, mely a szülő nő beleegyezése (gyakran tudta) nélkül, illetve akarata ellenére történik vele vagy újszülöttjével a szülészeti ellátás bármely szakaszában, ideértve a várandósgondozást, a szülés folyamatát és a gyermekágyas időszakot is.

   

   

  A 16 akciónap keretében 2010 decemberében került megrendezésre A szavak ereje - Verbális erőszak a szülészeteken címmel egy kerekasztal beszélgetés, ennek kapcsán tekintjük át az azóta eltelt időszak hazai és nemzetközi változásait, tapasztalatait, valamint a jövő lehetőségeit az emberi jogok világnapján a meghívott vendégekkel:

   

  Spronz Júlia jogász - Patent Egyesület

  Szebik Imre orvos, bioetikus – SOTE Magatartástudományi Intézet

  Mina András orvos-jogász, betegjogi képviselő – OBDK

  Gutmann Orsolya szülész-nőgyógyász szakorvos – SOTE II. Női Klinika

  Győrfy Judit jogász - Másállapotot Mozgalom

  Babcsányi Judit négygyerekes anya, tapasztalati szakértő

   

  A program a MODULE és a TAVAM szervezésében kerül megrendezésre

   

  Dátum: 2016. december 10. szombat

  Időpont: 18:00 – 21:00

  Helyszín: Magnet Ház – Kankalin terem - 1062 Bp. Andrássy út 98.


  A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a programon való részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezés: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

   

  Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1280610305294685/

  #16akcionap

   

  További információkhttp://16akcionap.org/esemenyek2016

   

  Szakmai beszámoló a programról:

  https://drive.google.com/open?id=0B5eAceNvszE1OTZJcVY3UVh6b1E

   
  Tabuk és tévhitek: Szülés és születés

   

  A „Fény Ünnepéhez” közeledve, a világra – vagy fényre - hozás és érkezés testi-lelki folyamatának, körülményeinek és hatásainak témáját hívjuk be körünkbe.

  Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, Főépület, E. 340-es terem (Fővám tér 8.) 
  Időpont: 2016. december 3., szombat, 15:00–19:00

  15-17:00-ig interaktív műhelybeszélgetést tart a szülésről, születésről Ördögh Csilla pszichológus, perinatális szaktanácsadó és Kovács Kata dúla, perinatális tanácsadó, majd 17-19:00 között Novák Jula dúlával nézzük meg közösen a „Mikroszülés” című tudományos filmet, amely ugyanezt a témát a mikroszkóp lencséjén keresztül vizsgálja.

  A film után lehetőség lesz a felmerült gondolatokat megosztani, kérdéseket feltenni.


  Ezen a beszélgetésen kapcsolódunk továbbá a „16 akciónap a nők elleni erőszak ellen” idei eseményeihez, hiszen a nőket érő erőszak az élet számos területén, így a medikalizált szülészeti ellátás során is gyakran megnyilvánul.
  Érdekes alkalomnak bizonyul, szeretettel várunk!   

   

   

   

   

  Programsorozatunk egyedülálló lehetőséget kínál az egyetemistáknak, hogy betekintést nyerjenek az élet első szakaszának jelentőségteljes időszakába.

  Tabuk nélkül beszélgetünk szexről, női ciklusról, tudomást szerzünk a petesejtek és hímivarsejtek lenyűgöző világáról, magzati létről, a várandósság 9 hónapjáról, anya-magzat kapcsolatáról, anyaságról, apaságról, párkapcsolatról, (át)változásról, anyatejről, transzgenerációs örökségről, de többek között elevezünk a perinatális gyász témakörhöz is, legfőképpen a sok fiatalt is érintő abortuszhoz. Továbbá megismerkedünk az ezeket átszövő izgalmas, sokszor megdöbbentő perinatális pszichológiai kutatások eredményeivel.


  Bízunk abban, hogy témánk hozzásegít a későbbi családalapítás tudatosabb megéléséhez, és talán mintáid, önmagad teljesebb megértéséhez is. 120 percet felölelő előadásaink interaktív jellegűek, műhelyszerűek.

   

  Forrás: HaKöSz Facebook oldala

   
  Másállapotot a szülészetben! 2016. november 27. - Madách tér

   

   

   


  Az Esemény Facebook oldala


   

   

  Sziasztok!

  Várunk szeretettel benneteket 2016. november 27-én 11 órára a Madách térre, ahol folytatjuk azt, amit márciusban elkezdtünk. Gyertek el, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy sokan közülünk nem úgy hozzák világra a kisbabáikat, ahogyan azt szeretnék!

   

  Gyere el, ha a szülésed során valaha szülészeti erőszakot, megfélemlítést, verbális erőszakot éltél át, vagy épp engedélyed nélkül végeztek rajtad beavatkozásokat, figyelmen kívül hagyták a kéréseidet, és akkor is, ha együttérzel azokkal, akik mindezt átélték!

   

  A változást mi is előidézhetjük!

   

  Videó a márciusi megmozdulásunkról: https://www.youtube.com/watch?v=di4rIp7KBrw&feature=youtu.be

   

  Roszik Linda előadása az áprilisi Tauffer konferencián: https://www.youtube.com/watch?v=rYUQcuNrlrU

   

  Az Esemény Facebook linkje: https://www.facebook.com/events/700888766756690/?active_tab=about

   

  Várunk szeretettel:

  Másállapotot a szülészetben! mozgalom

   
  Nils Bergman Szegeden! Egy kis reménysugár...

   

  A napokban többen részt vettünk Dr. Nils Bergman, a koraszülött babáknál alkalmazott kenguru módszer (folyamatos bőrkontaktus) világhírű kutatója és terjesztője által tartott képzésen.

  A képzésen részt vett Dr. Szabó Miklós, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Neonatológia tagozatának vezetője, a Melletted a helyem Egyesület alapítója és Nagy Lívia, az egyesület alelnöke is.

  A tartós bőrkontaktus mind a koraszülött, mind az érett újszülött babák modern ellátásának kulcsfontosságú része. Egyetértünk abban, hogy a legfrissebb kutatási eredményeknek és a családok igényeinek határozottan meg kell jelennie az intézményi ellátásban. Közös célunk kifejezésére álltunk össze erre a közös fotóra.

  Sokan írtatok arról, hogy mennyire nehéz volt, hogy nem tudtátok, mi van a kisbabátokkal, mikor láthatjátok, miért nem lehet veletek. 
  November 17-e a Koraszülöttek Világnapja, az ő igényeik mellett is kiállunk, akiknek sokszor a legnagyobb szüksége lenne az együttérző támogatásra, az együttlét támogatására.

   

  Forrás: Másállapotot a szülészetben Facebook oldal

   
  Koraszülöttek Világnapja 2016. november 17.

   

  Magyarországon a koraszülés népbetegség. Minden tizedik újszülött idő előtt jön világra. Sétáljunk együtt azokért a PICi hősökért, akiknek már életük kezdetén komoly harcot kell vívniuk az életben maradásért.

  A Melletted a helyem Egyesület csapata idén is lázasan készülődik, hogy méltó módon hívjuk fel a figyelmet a PICikre. A Koraszülöttek Világnapján, november 17-én 16.00 órakor szimpátiasétát rendez a lilára világított Lánchídon, amelyre várjuk mindazokat, akik jelenlétükkel szeretnék felhívni a figyelmet a legkisebb hősök, a koraszülött babák erejére és az őket segítő orvosok, fejlesztők, ápolók és nem utolsó sorban a támogató családok, barátok együttműködésére – a családbarát koraszülöttellátás jelentőségére.

  A Magyar Tudományos Akadémia elől 16.00 órakor induló séta jelképesen hidat képez az érintettek és a segítők között.

  A jelszó: LILA! Öltsetek magatokra valamilyen lila ruhadarabot, vagy hozzatok lila táskát! Lufikról mi gondoskodunk. Már most jegyezzétek fel az időpontot, mert nagyon boldogok lennénk, ha minél többen el tudnátok jönni! Addig is hajrá PIC-ik :-)

  Forrás:www.mellettedahelyem.hu/

   
  « ElsőElőző123456KövetkezőUtolsó »

  2. oldal / 6

  Keresés

  Dúlakereső

  Számláló

  mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
  mod_vvisit_counterMa421
  mod_vvisit_counterTegnap414
  mod_vvisit_counterEzen a héten1869
  mod_vvisit_counterMúlt héten422
  mod_vvisit_counterEbben a hónapban3241
  mod_vvisit_counterElőző hónapban2792
  mod_vvisit_counter2011.03.22. óta:520753
  Visitors Counter • стена плача молитва
 • стена плача передать записку