Egy fájdalmasan csodálatos szülés

Peti születése

A szülésem története jóval hamarabb elkezdődött, mint ahogyan az első kontrakciókat megéreztem. Hónapokkal hamarabb. Valamikor a negyedik hónap tájékán kezdtem el azon gondolkodni, mi fog velem és a kisbabámmal történni a szülés során. Nem volt tapasztalatom, nem voltak elképzeléseim, és nem tudtam, mi vár ránk. Épp itt volt tehát az ideje, hogy beleássam magam a témába.

Csalogatás szüléssel

Egy kicsit zsúfolt, ám fényes őszi nap


Fogadások megejtve, szegény fiacskáink gyorstalpalóban megölelgetve, -lapogatva, -puszilgatva a kerek 20 perc alatt, amit együtt töltünk.

Liza baba születése

Harmóniában, összehangoltan


Fogadd tőlem sok szeretettel ezt a Babanaplót. A születésed utáni hetekben készítettem és adtam át a szüleidnek, hogy ők jegyezzék bele baba- és kisgyerekkorod fontosabb adatait, eseményeit, történéseit.

A dúla keze, amely az erőt adja

Csak dúla lehessek!

Csütörtök délután negyed 4-kor kísértük le Emmát a szülőszobáról - megszületett gyönyörűen és egészségesen 3. kislánya, Noémi.

Abiola születése

Az első, dúlaként kísért szülésem története

Gitta nagyon jól viselte a fájásokat, ösztönösen jól átlélegezte magát rajtuk, végig jól együttműködött. Az EDA-hoz viszont ragaszkodott. Később kiderült, hogy feleslegesen, mert mire a gyógyszer kifejthette volna a hatását, kislánya már meg is született.

A kismamát várandóssága 37. hetében ismertem meg.

Benjámin születése

Julának 

Segít, amikor Julára nézek, a tekintetében benne van: ez a te szülésed, nem a portásé. Ezzel megmozdul bennem egy erő, és érzem, úgy nézek a portásra, hogy azonnal elmegy és beletörődik abba, hogy ez egy eléggé furcsa társaság.

Érzékeink birodalma

Alíz megszületik

Hogy hol tarthat a vajúdás, továbbra sem jön át hozzám Apa mondataiból. Ül a homály az agyamon, és már meg sem próbálok küzdeni ellene. Inkább elbúcsúzom: "Jól van, beszélünk még" - és visszahanyatlom a párnáimra. Megilletődöm, hogy így beköltözött hozzám ez a dolog. Jól esik persze, de egy kicsit ijeszt is. Csak fekszem a sötétben és töröm a fejem. Semmire sem jutok. El kéne aludnom, majd reggel megtudom, hogyan alakultak az események.

Robika születése

Aki viharos gyorsasággal érkezett

A kismamával várandóssága félidejében találkoztam először. Szilvi első babáját várta 36 évesen, és már túl volt az ilyenkor szokásos terhességi cukorbetegséget szűrő vérvizsgálaton. Sajnos kiderült, hogy terhességi cukorbajban szenved, olyan súlyosban, hogy naponta többször inzulininjekciót kellett adnia magának.

Kicsi fecskefiókám

Megérte!


Szüléstörténetemmel azt szeretném bemutatni, hogy miért érte meg elutazni szülni Sopronból, a 200 km-re lévő budapesti István kórházba.
2006. február végén csupán egy hónapos várakozás után elmaradt a vérzésem. Mivel a pár napon belül elvégzett teszt terhességet mutatott, felkerestem a nőgyógyászomat, hogy megerősítést kapjak. Elvégezte a szükséges vizsgálatokat, s úgy találta, hogy valóban állapotos vagyok, 2 héten belül azonban visszarendelt egy másik vizsgálatra.

Lilla baba megérkezett közénk

Miért, miért, miért?!


Mivel a fiam a farfekvése miatt császármetszéssel jött a világra, elhatároztam, hogy a második babát szeretném hagyományos módon megszülni - ha lehet. A doktornőm maximálisan támogatott, én pedig örömtáncot lejtettem, amikor megtudtam, hogy kislányunk "befordult", tehát elvileg nincs akadálya az általam oly nagyon áhított szülési módnak.
partnerek

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.